20120224

Piyano'nun Kardeşi

Dezsö Ranki / 12. Uluslararası Antalya Piyano festivali Liszt gecesinden...


Çok küçükken müziğe ayrı bir ilgim vardı hayal meyal hatırlıyorum. Eş-dost bu kız konservatuvar okuyup, bir gün ünlü bir piyanist olduğunda konserlerine gideriz diye anneme takılırlardı. Piyano ile çalınan müziklerin hepsinin yeri ayrıdır bende. Seviyorum dinlemeyi çok farklı yerlere götürür beni, bittiğinde ise geri dönmesi zor olur benim için. 

Babam Türkiye'ye geleceği zaman ne getireyim kızım, ne istersin? diye sorardı. Ben her defasında piyano derdim (sanki oradan buraya taşınması mümkünmüş gibi.Çocukluk işte..). Sonra bir gün İstanbul'a babamı karşılamaya gittiğimiz de onu uzaktan görür görmez elinde kocaman bir paket olduğunu gördüm (piyano taşınmazdı ama umut işte :P). Önce koccaman bir sarıldık, sonra al kızım bu senin dedi. Boyumdan büyük paketi açmak zor oldu benim için, bir o kadar da heyecanlıydım. İçinden piyanonun küçük kardeşi çıkmıştı (org). O kadar mutluydum ki bir an önce eve gidip onu hiç uyumadan sabahlara kadar deli gibi çalmak istiyordum. Öyle de oldu. O yaşlarımda, o ne çaldığım belirsiz akıl almaz bestelerimi sabırla dinleyen herkese teşekkürü borç bilirim. :)


Görüldüğü üzere org yıllardan beridir çalışma masamın üzerinde. Hiç kaldırmadım onu oradan. Şuan çalışmıyor o ayrı mevzu. :) Olsun. Ben onu her gün orada gördükçe babama olan sevgim kat be kat artıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de yıllardır Org,Melodika, Darbuka çalıyorum. Aşırı derecede bir tutkum var piyanoya. Bu tutkumun mükâfatı olarak yıllardır evrenden bir piyano hediye etmesini bekliyorum. Hiç aksatmadan çalarım orgumu. Gözlerimi kapatırım, piyano çalıyormuş gibi hissetmeye çalışırım. En azından bir orgumuz var ama değil mi? Hiç ayırma orgunu zaten ve bence çalmaya da devam et.

Küçük Şeyler dedi ki...

Dilara, Şu günlerde Org'umu tamirciye vermeyi düşünmüyor değilim. :)
Eski anılarım debreştikçe bunu yeniden istediğimin farkına vardım.

Kim bilir bakarsın günün birinde piyanomuz da gezdiririz parmaklarımızı. Profil tanımına yazdıkların duygulandırdı beni. Ayrıca kitabına da en kısa zamanda sahip olmak istiyorum. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...