20120328

Hayır...

...diyemiyorum.

Karşımdakini kırmamak için istediği şey için zorlanıp sıkıntıya da düşecek olsam bunu yapamıyorum. Kırmaktan korkuyorum ama yapmayı da hiç mi hiç istemediğim şeyler de çok. Belki de çevremdekiler bunun farkındadır bu yüzden teklif alıyor olabilirim, bilemiyorum. Eğer böyle bir şey varsa beni üzüyorsunuz bilin isterim. Kendime güvenmemekle de alakası yok bunun, bu yüzden değil diyemeyişim. Kısacası üzülmemeniz için kendimi üzmeye göz yumuyorum. Ben yine hayır demem size ama  sanırım yoruldum. Şu sıralar ard arda karşılaştığım için bu konuyu paylaşmak istedim.

Psikiyatr Dr. Alp Karaosmanoğlu: ''hayır diyememenin ilk nedeni olarak, karşı tarafın vereceği karşılıktan korkuyu gösteriyor. İkinci nedense “bencil olma fobisi” diyebileceğimiz bir düşünce eğilimiyle alakalı. Bu sorunun seyri, insanın nelere karşı hassasiyetleri olduğuna göre de değişiyor '' demiş. Belki iki nedenden dolayı belki değil. Aslında dürüst ve açık olmalıyım değil mi?
 'Hayır' diyebilsem sanki özgürlüğüme kavuşacakmışım gibi hissediyorum. 


Neden 'hayır' demek bu kadar zor?

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın:)

Hayır deme alıştırması 1: Hayır deme, fakat asla evet de deme.Her evet bağlayıcı olacağından, önce evet dememeyi öğren, ben öyle yapmıştım.Arasıra boşbulunuyorum o ayrı, fakat antrenman şart:)

Alıştırma 2:Bir de karşı tarafı düşünmeyen, sadece kendi isteği için evet dedirtip sonra seni hiçe sayan ve sana evet demeyen insanları düşünürsen, hayır demen daha kolay olabilir.

Sevgilerimle.

Küçük Şeyler dedi ki...

Günaydınlar.:)

2.alıştırmayı gözüme kestirdim şu an biraz daha kolaylaştı gözümde. Tabii bir de uygulaması var bu işin. Çok teşekkürler.

cnbrk.dmr dedi ki...

bende bir evetçiyim malesef...bazen olmuyorya diyemiyrsun hayır diye...

Küçük Şeyler dedi ki...

cnbrk.dmr, haklısın ne diyebilirim ki.

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

Ben karşımdaki kırılır diye hayır diyemiyorum maalesef:(

Adsız dedi ki...

o an en zor şey oluyor. birini kırınca ben kötü hissederim şahsen. üf hayat zor ya :)

Çömezin Dünyası dedi ki...

Hayır demeden işi halletmenin bi çok yolu var aslında sadece herkesin bunu uygulama yöntemini kendisinin bulması gerekiyor.Ve bu yöntemi bulup uygulamaya koyunca hayat daha kolay oluyor :)

Unknown dedi ki...

Ben yavaş yaval öğreniyorum..
Sevgiler canım.
Takibindeyim.

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

hayır diyemediğin zaman öyle şeyler görevin olmaya başlar ki bir gün hem altında ezilmiş olursun hem de en kötü insan sen olursun üstelik de beklentilere yeterince cevap veremez durumda olduğunu düşünmeden seni suçlarlar, kırılırlar.. yani bugün kırmamak adına evet dediğin şeyler yüzünden hem sen hem de o evet dediklerin daha çok kırılacak..

Küçük Şeyler dedi ki...

Sezer Eser Perker, aynı dertten yakınıyoruz.;)

Küçük Şeyler dedi ki...

S.Darko, bende bu yüzden diyemiyorum diye düşünüyorum. evet hayat zor cidden.:)

Küçük Şeyler dedi ki...

Çömezin Dünyası, evet dün bende bayağı araştırdım; yazdım, çizdim. Bakalım dünden beridir bunu değiştirebileceğime dair bir his var içimde. Önüme gelen ilk kişiye daha konuşmaya başlamadan hayır dersem şaşmayın, bekliyorum tetikteyim.:))

Küçük Şeyler dedi ki...

Hayat Cafe Tarifleri, Bende geç kalmış sayılmam umarım. Sevgiler.;)

Küçük Şeyler dedi ki...

Dayatılanla Yaşayan, ne diyebilirim ki? Çok hak veriyorum bu söylediklerine ve artık böyle olmayacağına gerçekten inanıyorum. Böyle şeyler duymaya ihtiyacım varmış demek ki.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Herşeyden önce kendin mutlu olmalısın kimseyi mutsuz etmemek adına kendin de mutsuz olursan bu hayat böyle geçmez. İnsan için her zaman önceliği kendisi olmalı. Seni yıpratacak şeylere istediğin kadar evet de bir gün o evetler seni zorunlu hayırlara götürebilir.

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Ben de çok sıkıntılar yaşadım hayır diyememe konusunda. Çok sinirlendirdikleri bir gün benim uyanışım olmuştu. Zaten iyi niyetle yaklaşanı da yaklaşmayanı da kestirebiliyorum artık. Senin de miladın olsun bu gün :) Sevgiler

Adsız dedi ki...

al benden de o kadar. nolcak halimiz bilmem ki...?

morgüncem dedi ki...

yalnız değilsin Küçük şeyler :((

DECO☆deniquo dedi ki...

yes man'i seyrettiğim zaman "ee ne var bunda evet diyor işte, ben de öyleyim, övünülecek bir şey mi bu?" moduna girmiştim.. sevmiyorum kendimi.. ailede adım aferin budalasına çıkana kadar herkese, herşeye evet, tabii oluuur dedim.. sonuç ne? bana evet dedirten, zorla dedirten, evet desem de "bak emin misin?" diye sorma tatlılığını göstermeyen herkesi hayatımdan çıkartmak zorunda kaldım.. güzel mi? valla fena değil :) bi de şu teknik var ki daha az radikal: hayır diyemeyeceksen kaç! konuyu değiştir! telefonu açma..

en kötüsü de sana kıyak yaptığını zannederek bir şey önerenler oluyor... ona da hayır denmez ki...

empatsın belki de.. karşındaki kırıldığı zaman sen de hissediyorsun o hayal kırıklığını, o yüzden hayır diyemiyorsun..

yalnız şunu bilir şunu söylerim, evet demek insanın hayatını öyle filmlerdeki gibi muhteşem, aman ne maceralı, eğlenceli yapmıyor.. sadece evet diyebilmek, insanın hayatını sıkıcı bir sorumluluklar silsilesine dönüştürüyor.. açma bence telefonu :)

decodeniquo.blogspot.com

Kaybolmuş Bir Denizyıldızı dedi ki...

Yes man geldi aklıma :)
Bende evetçilerdenim hayır demek zor benim için de :/
oysa bazen hayır dememiz gereken anlar oluyor demeliyiz de

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...