20120321

Sarhoş Olun!


Bitişler severim, bitişler her zaman merak uyandırır.. Sağlıklı, yolunda giden ilişkilerimde bile bazen kendime engel olamaz sorunlar çıkartırım.. Bitişini görmek isterim.. Sonra bittiğinde de üzülürüm. Geçen yaz elimden düşürmediğim tekrar tekrar okuduğum altını çizdiğim Gündüz Vassaf'ın Cehenneme Övgü'sü öyle güzeldi ki.. Vassaf'ın gözlemlerine, zekasına, ince vurgularına hayran kaldım.. Sevdiğim filmleride dayanamaz ileri sarardım... Sonlara olan merakımdan.. Cehheneme Övgü'de de öyle yaptım, dayanamadım. Ve bir Charles Baudelaire şiiri çıktı karşıma.. Daha doğru bir zamanda bulamazdı beni kelimeler.. Tamda sırasıyken, tamda doğayla sarhoş olurken, zihnimi susturmuşken..


'' Her zaman sarhoş olmalı. Her şey bunda: Tek sorun bu. Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken zamanın korkunç ağırlığını duymamak için, durmamacasına sarhoş olmalısınız. Ama neyle? Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz. Ama sarhoş olun.
Ve bazı bazı, bir sarayın basamakları, bir hendeğin yeşil otları üzerinde, odanızın yalnızlığı içinde, sarhoşluğunuz azalmış ya da büsbütün geçmiş bir durumda uyanırsanız, sorun yele, dalgaya, yıldıza, kuşa, saate sorun, her kaçan şeye, inleyen yuvarlanan, şakıyan, konuşan her şeye sorun, "saat kaç" deyin; yel, dalga, kuş, saat hemen verecektir karşılığını: Sarhoş olma saatidir.. Zamanın inim inim inleyen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına! Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz..  ''

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Bitişlere bu merak niye?
Nasılsa her şeyin sonu gelecek ve bitecek.
'Ol'urken keyfini de sıkıntısını da yaşamak varken ve evet, biraz zor iken...
Acaba, hazırlıksız yakalanmamak telaşı mı?

Unknown dedi ki...

hımmm not ediyorum kitabı kısa sürede alırım gibi :)

Küçük Şeyler dedi ki...

ahestebeste, herşeyin sonunu merak ediyorum. Biran önce öğreneyim, ne olacaksa çıksın benden istiyorum. Galiba bu yüzden kaybediyorum bazı şeylerde bunun farkına varmaya başladım ama yine de sonunu öğrenme isteğim beni heyecanlandırıyor.:)

Küçük Şeyler dedi ki...

susmak güzel, bence de kaçırma.:)

Unknown dedi ki...

Adam yayıncılıktan çıkmıştı sanırım Charles Baudelaire'nin Paris Sıkıntısı...Geçen sene okumuştum...aklıma getirdin .Bu aralar okuduklarımı tekrar ediyordum...Elime alayım yine...

siyah kuğu dedi ki...

ben şiirle şarhoş olayım :)) elimde bir şişe şiir dikiyorum tepeme:))

Küçük Şeyler dedi ki...

onur kabagöz, bende yeniden başladım okumaya. Normalde aynı kitabı yeniden okumak sıkardı beni, sonunu bildiğim şeyi tekrar elime almaya tahammül edemezdim.

Küçük Şeyler dedi ki...

siyahkuğu, tamda senden beklediğim bir yorumla çıktın karşıma. Alemsin.:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba,
Az önce okuduğum.
Bir sözünden yola çıkarak adeta bulutlardan bolibon yağdıran.
Önemsememiz gerekenleri hatırlatan güzel bir yorum getirdi beni buraya.
''Dayatılanla yaşamak''bloğundan geliyorum.

Sevgili Pınar,senin yazını da okudum.Öylesine gençsin ki?
Bitişler,hüzünler yerine anı yaşamaya çalış.
Mutluluk sarhoşluğuyla sarılman dileklerimle sevgileri yolluyorum...

Küçük Şeyler dedi ki...

sevalce lezzetler, hoşgeldin. İyi ki geldin, çok mutlu oldum yorumuna çok teşekkürler. Anı yaşamak güzel fikir ama 'can çıkar huy çıkmaz' atasözü tamda benim için yazılsa gerek.:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...