20120319

Slow Motion

Bazen dinlediğim şarkıların en güzel yerlerinde durmak istiyorum.. Bir süre o şarkının kıyılarında yaşamak, şarkının bana getirdiklerini hissetmek ve sonra yoluma devam etmek. Ha bir de kafamda tekrar tekrar yaşadığım anlar oluyor. Slow motion akıyor her şey o anlarda, ya da bazen bir tek ayrıntıya takılıyorum sadece onu yaşıyorum. O ayrıntılarla besleniyorum.Ve düşündüm de bu şarkılar bu anıların film müziği olabilirler. Olmalılar. 

Bazı anları yavaş çekimde görebilsek ve kaçırdıklarımızı yakalasak, bu ayrıntılarla beslenen ayrıntıları seven biri için mükemmel olurdu. Bu çok hoşuma giderdi. Video başlarken görüntüleri öyle tamamlayan bir müzik çalıyor ki. Müzik büyülü bir şey diye düşündüm. Şeffaf bir şey çekiyor her şeyin üstüne ve ona başka bir ruh katıyor. Video'da beni en çok etkileyen şey müzik  ve ayrıntılar oldu. Bulutlar yer değiştiriyor, hareket ediyor, pedalları çeviren ayaklar daha yavaş, bisikletle akrobasi yapan gencin o tüm hareketlerini yavaşça görüyoruz ve sonra daha da büyülü bir şey oluyor ve yağmur yağıyor. Yağmur damlaları sayılabilir cinsten yavaşlıkta ve yağmur yağdığı anda akrobasi yapan genç, setin en tepesindeyken görüntüsü sabitleniyor. Yağmur yağıyor ve diğer her sey duruyor. Hayatın  içinde de biz böyle anlar yaşarken her şey slow motion aksa ve o anları durduran tek şey yağan yağmur olsa diye düşündüm videoyu izlerken. Evet yağmur yağsın.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Ha-ri-ka bir melodi ve ona eşlik eden çok güzel bir yazı.Sanırım besteci önce slow-motion görüntü düşünmüş sonra da ona uygun bir beste yapmış. Bu melodiye başka bir çekim düşünebiliyor musun? Yazın ve eklediğin melodi beni çok etkiledi.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sanırım gün boyu bu melodiyi dinleyeceğim, sayfanda demir attım bugün:)

Küçük Şeyler dedi ki...

Ablacım bugün bende demir attım diyebilirim. Müziği beni benden aldı.:) Tesadüfen karşılaştım videoyla akrobiyi severim fırsatım oldukça bakınırım videolarına.

Beğenmene sevindim.;)

Adsız dedi ki...

Canım, yazın da bir güzel ki ve yazı ve müzik birbiriyle öyle uyumlu ki...Sen bestelemiş olsan ancak bu kadar uyumlu olacak o kadar yani.Bence sen beste çalışmalısın, sadece yazmamalısın.

Küçük Şeyler dedi ki...

Yorumların beni çok mutlu ediyor, yüzümde gülücükler oluşuyor adeta.:) Aslında iyi fikir besteyle uğraşmak, zira önümdeki kpss sınavımı atlatmam gerek, ondan sonra konacağım daldan dala.:)

Bugün bir akrabam da görmüş bu yazıyı ve sonra beni aradı. Yazdığım şeyleri okudu diğer taraftan. Onu da büyüleyebilmişim demek ki, çok güzel yorumlarda bulundu ve benimle gurur duyduğunu söyledi. Böyle şeylerle karşılaştıkça daha bir mutlu oluyorum.:)

Adsız dedi ki...

Amanın!Önce sınavını hallet, gerisi zaten senin içinde bulunan bir yetenek, azıcık eşelesen harikalar çıkarırsın ortaya eminim.
Yalnız, olmuyor böyle, ikide bir sayfa yenile, replay yap:)ama değer, aşık oldum bu melodiye:)

hazan dedi ki...

Yazdığın yazıyla daha da uyumlu durmuş müzik. Duygu patlaması yaşatıyorsun insana.

cansu dedi ki...

Bayıldım! akrobasiyide sevdirdinya bana daha ne diyeyim:))
ilgimi çekmezdi hiç ama hepsi bunun kadar güzel değil sanırım. yazıyla da bütünleşince başka bir şey çıkmış ortaya.

Adsız dedi ki...

Yağmurun bereketi...

Evet, yağmur yağsın ama birkaç ay sonra. Bence şimdilik bu kadar yeter. :)

Küçük Şeyler dedi ki...

hazan, teşekkürler canım.:)

Küçük Şeyler dedi ki...

canann, önceden bende sevmezdim de bu şekilde olunca daha güzel oluyor. Aslında sevmemek diye bir şey yok sunum iyi olduktan sonra her dal güzeldir.:)

Küçük Şeyler dedi ki...

Dilara, doğru diyorsun. zira son yağmurda şemsiyem de kırılmıştı. Dursun biraz yenisini alayım hatırlattığın iyi oldu.:)

Merve dedi ki...

Nefisssss...

Unknown dedi ki...

Cok begendim! Muzigi de blogunu da :)

Küçük Şeyler dedi ki...

Çok teşekkürler Nazlı.

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

o anları farketmesek bile bize hüzün veya mut verenler onlar aslında.. farkında olarak yaşamak, yaşamayı güzelleştiriyor..

iyi ki ziyaretime gelmişsin, iyi ki seni tanımak için ben de sana gelmişim..

Madamella dedi ki...

Bir de sevdiği müzik olsun kitap olsun sahiplenip, kıskanma meselesi var :)

DOREMİ dedi ki...

Bizim ailede bunun eğitimini Almanya da ek olarak almış grafik tasarımcı var..çok kolay değil gerçek bir emek harikası bence..:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...