20120330

Sylvia Plath

Benim için şimdi sonsuzdur, sonsuz da sürekli olarak değişir, akar, erir. Yaşam bu andır. Geçip gittiğinde, ölüdür artık. Ama her yeni anla birlikte yeniden başlayamazsınız, ölü olana göre yargılamak zorundasınız. Bataklık kumu gibi tıpkı... daha başından umutsuz. Bir öykü, bir resim, heyecanı biraz yenileyebilir, ama yeterince değil, yeterince değil. Şimdinin dışında hiçbir şey gerçek değildir, daha şimdiden yüzyılların ağırlığının beni boğduğunu duyumsuyorum. Bir zamanlar, yüz yıl önce bir kız yaşamıştı, şimdi benim yaşadığım gibi. Sonra öldü. Ben şimdiyim, göçüp gideceğimi de biliyorum ama. Doruktaki o an, o parıltı gelip geçiyor, sürekli bir bataklık kumu. ''Ama ben ölmek istemiyorum''

''Ama ben ölmek istemiyorum''  diyerek; 11 şubat 1963'te, odalarında uyumakta olan çocuklarının yanına süt ve kurabiye bıraktıktan sonra, odalarının kapısını da içeri gaz girmeyeceğinden emin olmak üzere bantlayarak kapatıp, kafasını fırının içine sokup intihar eden Sylvia Plath'ı hiç anlayamayacağız belki de.. ve hep çelişerek yaşayacağız.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

ismi görünce hemen atladım buraya filmini izledin mi bilmiyorum çok etkilemştim bu kadar mutsuz olmasına sebep acaba kocası mı oysa bence o hep mutsuzdu.Akrep burcu olan yazarlar olsun ünlüler hep intihara meyilli bilmem neden çok aşırı duygusal bir burç biliyorum ama ünlü olunca boşluğa mı düşüyorlar ..gerçi Sylvia öldükten sonra ünlü oldu şiirlerini okumuştum çok manalar gizli anlamak için defalarca okumak lazım...

Adsız dedi ki...

Ne acı değil mi, çocukların olaydan sonraki hallerini düşünmek istemiyorum.
Nasıl bir ruh hali insanın kendini öldürmesine yol açar,kim bilir...

Küçük Şeyler dedi ki...

Karı-koca edebiyatçı ya da sanatçı ise ilişkilerin fırtınaya tutulduğu dönemlerde en çok kadınlar olmuş zedelenen. Ve 2009 yılında 47 yaşında oğlu da annesinin yolunu seçip intihar etmiş. Herkesin intihar etmek için iyi bir nedeni vardır.

Sylvia'nın şiirlerini bende okudum. Ayrıca Ted Hughes'ın o zamanlarda Sylvia intihar ettikten sonraki kitabını arıyorum şu aralar. O dönemde satış rekorları kırmış.

Selnur Güneş dedi ki...

Sylvia Plath hayat hikayesiyle beni etkileye nadir kadınlardan... neler hissettiğini tahmin etmek bile güç.

Küçük Şeyler dedi ki...

kızılgın, daha bilmediğimiz ne hikayeler var merak etmiyor değilim.

by BG dedi ki...

çok acı.. çok etkilendim gerçekten..

http://bybg.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...